Ulf Henricsson
När Balkan brann!
288 s., 15,5 x 23 cm, 100 bilder i färg och sv/v, 11 kartor, inb., hård pärm

Med livet som insats

Balkan står i ljusan låga och med livet som insats anländer Nordbat2. Chefen för styrkan, överste Ulf Henricsson, har nu skrivit en mycket uppmärksammad bok om sanningen bakom kriget.

Ett av de farligaste och mest omfattande utlandsuppdragen – vid sidan av 1960-talets Kongouppdrag och kanske dagens insats i Afghanistan – var utan tvivel insatsen i det krigshärjade Bosnien och Hercegovina i mitten av 1990-talet. De nordiska länderna, varav Sverige drog det tyngsta lasset, bidrog med en mekaniserad bataljon kallad Nordbat2. Till chef för styrkan utsågs överste Ulf Henricsson och nu – tjugo år senare – kommer äntligen en bok om hans dramatiska upplevelser genom ett samarbete mellan SMB och Försvarshögskolan. Det är en bok om krigets elände, om mänsklig grymhet, om ledarskap och om svåra beslut i krävande situationer.

Henricssons insats har prisats internationellt som ett mästerstycke i ledarskap. Henricson slår rekord i politisk inkorrekthet, nämner saker vid dess rätta namn och skriver enkelt målande, humoristiskt och brutalt i en grabbigt lakonisk stil utan ransonering av kraftuttryck.

Staffan Heimerson, Aftonbladet

När Balkan brann!
Ditt pris: 348:–

Beställ

Pack- och portokostnad tillkommer: 49 kr (oavsett antal). Leveranstid: ca en vecka.


Denna sida stänger om Tid kvar: ::: (d:t:m:s)
Gå till erbjudande